Wat zijn rolluiken

Een venster sluiter is een solide en stabiele venster bestrijkt meestal bestaande uit een frame van verticale stiles en horizontale rails (boven, Midden en onder). Binnen dit kader kunnen roosters (zowel bediend of vaste, horizontaal of verticaal), vaste panelen, stof, glas en meest een ander item dat binnen een frame gemonteerd kan worden. Luiken kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid van redenen, met inbegrip van de hoeveelheid zonlicht die een kamer, zodat de persoonlijke levenssfeer, te beschermen tegen weersomstandigheden en ter verbetering van de esthetiek van een gebouw binnenkomt bepalen. Afhankelijk van de toepassing, en de bouw van het raamkozijn, kunnen luiken worden gemonteerd in de opening te passen of te overlappen de opening. De term venster sluitertijd omvat zowel interieur rolluiken, gebruikt op de binnenkant van een huis of gebouw, en exterieur rolluiken, gebruikt op de buitenkant van een structuur. Op sommige stijlen van gebouwen is het gemeen hebben rolluiken ter dekking van de deuren, evenals de ramen.
Inhoud 1 Interieur rolluiken 2 exterieur rolluiken 3 Zie ook 4 verwijzingen Interieur rolluiken, interieur rolluiken meestal scharnier aan weerszijden van een venster openen en naar binnen swing toegang te verlenen tot het venster of licht om een kamer toe te staan. Bedienbaar louvred luiken hebben louvres of latten, die open of gesloten om licht controle, zichtbaarheid en luchtstroom draaien. Luiken moeten bediend louvres worden beschreven met behulp van verschillende termen zoals traditionele luiken, Californië rolluiken, of plantation rolluiken die meestal verwijst naar de grootte van het louvre blad. Andere Interieur rolluiken gebruiken stationaire louvres die niet draaien (vaste louvres), vaste panelen die verhoogd, verzonken of plat, stof inzetstukken of getint glas worden kunnen. Luiken kunnen worden geconfigureerd in een enkele laag eenheid met een sluitertijd van boven naar beneden van een venster openen en meerdere lagen. Functie voor meerdere tier eenheden aparte luiken op elke laag die het mogelijk maakt de bovenste luiken onafhankelijk van de bodem luiken worden geopend. Café type luiken verwijzen naar luiken die alleen betrekking hebben op het onderste gedeelte van een venster.

Volledige hoogte luiken kunnen worden gemaakt met een horizontale divider spoor die scheidt van de bovenste en onderste gedeelten van de sluiter. Dit geeft meer controle zoals de louvres boven de scheidingslijn spoor onafhankelijk kunnen worden bediend vanuit de louvres onder de scheidingslijn spoor met bedienbaar louvred rolluiken. Een tilt bar (rod) wordt gebruikt voor het aanpassen van louvre positie en om ze te houden in een uniform standpunt. Interieur rolluiken figuur kunnen worden geconstrueerd van talrijke bos, die kunnen worden geschilderd of gekleurd, en een verscheidenheid van synthetische materialen. Interieur rolluiken die zijn gemaakt om te sluiten toleranties zijn voorkeur voor de best mogelijke pasvorm. Wanneer louvres of tilt bar (rod) worden beschadigd, replacement kits voor deze beschadigde delen kunnen worden besteld online en zijn eenvoudig te installeren.

In het Verenigd Koninkrijk, waren meest Interieur rolluiken historisch lambrisering.
Exterieur rolluiken felgekleurde Franse rolluiken, die rolluiken vaak in Frans-beïnvloed architectuur gezien worden.
De oude stad van Dinkelsbühl, Duitsland, bestaat volledig uit huizen met gekleurde exterieur rolluiken.

Exterieur rolluiken werden oorspronkelijk gebouwd voor licht controle, privacy en bescherming tegen de elementen. Functionele luiken scharnier aan weerszijden van een venster of op de top en swing gesloten indien nodig en kunnen ook worden gemonteerd op nummers toegepast op het gezicht van het gebouw. Vaste en bedienbaar louvres werpen regen, lucht overdracht toestaan, filteren van direct zonlicht, beschermen tegen kleine vliegende puin en bieden privacy. Bedienbaar louvred sluiter toestaan voor meer controle in licht en ventilatie. Vaste panelen en bestuur-en-batten luiken worden over het algemeen gebruikt voor bescherming tijdens zwaar weer. Niet-functionele luiken worden specifiek gebruikt voor de functies van een gebouw te verbeteren. Functionele luiken zijn traditioneel gebouwd uit solide bossen die bewezen hebben te verduren buiten elementen maar ook zijn massa geproduceerd in minder geschikt aan de openlucht zoals pine woods. Afwerking van houten luiken is aanbevolen voor een langere levensduur. Samengestelde rolluiken bieden voordelen ten opzichte van houten luiken zoals weerstand tegen torsie, splitsen, en rot. Echter alle composieten zijn niet gelijk geschapen en PVC rolluiken zijn vaak scharnierend met drie of meer scharnieren en geschilderd met vinyl veilig verf om te houden van buigen in de zon en kunnen extra hardware vereist.

Bepaalde hardhout die momenteel worden gebruikt voor exterieur rolluiken, specifiek Spaanse Cedar, Hondurese Mahogany en Teak, hebben graan dat eigenlijk uit vocht waardoor ze resistent ademt tegen rot en verval, en veel duurzamer dan een zachtere hout zoals grenen. Vanwege de tannine in deze bossen zijn zij ook niet gevoelig voor problemen van insecten. Niet-functionele exterieur rolluiken figuur kunnen worden geconstrueerd van vinyl, hout of andere synthetische materialen. Niet-functionele rolluiken gewoon schroef- of bout rechtstreeks naar het gebouw. Een recent materiaal moet worden gebruikt voor het maken van samengestelde functionele luiken is fiberglas want het is niet gevoelig voor rotten of draaien, en omdat het dimensioneel stabiel is en heeft lage expansie en inkrimping. Glasvezel is een versterkte plastic in tegenstelling tot vinyl of PVC rolluiken zodat het niet verdraaien of veel sag als haar onversterkte tegenhangers. Haar kracht is vergelijkbaar met aluminium echter het geen last van corrosie en elektrolyse.

Een exterieur orkaan sluitertijd of storm sluiter wordt gebruikt ter bescherming van ramen en deuren in een gebouw tegen de gevolgen van de hoge winden, regen en vliegende objecten tijdens een orkaan, of als beveiligingspoortje over de opening. Zij kunnen bestaan uit een verscheidenheid aan materialen zoals glasvezel, aluminium, ijzer of hout en kunnen worden geïnstalleerd in nummers snel worden geopend en gesloten met gemotoriseerde besturingselementen. Er zijn ook hoge slagvast kunststof die kunnen worden toegepast op nieuwe of bestaande houten luiken die orkaan bescherming bieden. Florida heeft onlangs haar eisen voor orkaan luiken, bewerkt zodat vóór de aankoop van een orkaan sluitertijd moet u controleren of uw lokale bouwvoorschriften om te zien wat nodig en/of aanvaardbaar is.

Tags